Naujienlaiškis
 
Pagalba
Tel. nr: +37064083417 +37065038118; kaljanai.shop@gmail.com
 
Prekių krepšelis
0 prekių
 
Specialūs
 

Kaljanų nuoma

Rezervacija

Rezervuoti norimą kaljaną reikia telefonu +37064083417

surplus@mijona.lt  (skambinti darbo dienomis), arba elektroniniu paštu:  kaljanai.shop@gmail.com

Norint nuomotis kaljaną reikia pranešti prieš 2-3 darbo dienas iki norimos gavimo dienos.

Dokumentai

Nuomojant kaljaną reikalinga pasirašyti nuomos sutartį.

Piniginis užstatas

Už inventoriaus nuomą tiek fiziniai, tiek  juridiniai asmenys privalo palikti užstatą (bankiniu pavedimu). Užstato dydis nustatomas individualiai. Užstatas grąžinamas pasibaigus nuomai, klientui grąžinus tvarkingą ir švarų inventorių.

Užstatas negrąžinamas, jeigu:

• inventorius prarastas ar sugadintas dėl NUOMININKO kaltės;

• prarasti ar sugadinti inventoriaus priedai.

Kaljano sandara, naudojimosi instrukcija

Kaip paruošti kaljaną?

Į stiklinę kaljano kolbą įpilamas vanduo taip, kad vamzdelis, būtų paniręs į vandenį 2-3 cm. Stiebas su vamzdeliu sujungiami (jei Aladin firmos kaljanas), įstatomi į kolbą ir užsukami sriegiu. Ant stiebo viršaus dedama lėkštelė ir tabako taurelė. Įdėjus pasirinktinai tabako ar tabako pakaitalų, uždėkite folijos lapą ant taurelės, ir su adata prabadykite daug skylučių.  Vėliau Į kaljaną įstatoma šlangelė. Surinkus kaljaną, reikia patikrinti, ar jis surinktas teisingai - siūloma keletą kartų įtraukti orą iš pypkės. Oras turi įsitraukti lengvai, be ypatingų pastangų, vanduo turi burbuliuoti.

Toliau galite ruošti anglį, jei naudojate natūralią kaljano ar grilio anglį, ją reikia įkaitinti iki raudonumo, tam galite naudoti dujinę viryklę, žiebtuvėlį ar kitą ugnies šaltinį, patogu tam įsigyti "svarkę". Jei naudojate greitai įdegama salietrinę anglį (specialios anglies tabletės, vienintelis jų privalumas greitesnis paruošimas), paimkite anglies tabletę ir uždekite (pradžioje ji kibirkščiuos ir leis gana aitrius dūmus). Galite pradėti rūkyti, po kelių įtraukimų galite mėgautis dūmu.

       Svarbios pastabos:

Po rūkymo rekomenduojama kaljaną išplauti (kaljanas ir jo dalys turi būti atvėsusios) su stiebo ir kolbos šepetėliais ir gerai išdžiovinti, priešingu atveju laikui bėgant gali atsirasti metalo oksidacijos ar korozijos grėsmė, taip pat gali atsirasti sunkiai pašalinamas nemalonus kvapas.

Visada pernešdami kaljaną, laikykite jį už stiklinės dalies-kolbos, kadangi laikant tik už metalinės dalies, kolba gali atsipalaiduoti nuo sujungimo ir iškritus sudūžti ypač pilna vandens (tinka kaljanams be sriegio jungties tarp stiebo ir kolbos).

Po rūkymo duokite kaljanui atvėsti, nes įkaitusi tabako taurelė gali jus nudeginti.