Naujienlaiškis
 
Pagalba
Tel. nr: +37064083417 +37065038118; kaljanai.shop@gmail.com
 
Prekių krepšelis
0 prekių
 
Specialūs
 

Kaljano paruošimas, patarimai

Kaip paruošti kaljaną (shishą, nargilę, vandens pypkę)
Į kaljano kolbą įpilamas vanduo taip, kad vamzdelis būtų paniręs į vandenį 2-4 cm. Po to prijungiama metalinė dalis.
Metalinė dalis sujungiama su kolba užsukant sriegį. Į kaljaną įstatoma šlanga su tarpine. Kaljano šlangelę rekomenduojame naudoti silikoninę ar bent jau plaunamą. Surinkus kaljaną, reikia patikrinti, ar jis surinktas teisingai - siūloma keletą kartų įtraukti orą iš kaljano.
Oras turi įsitraukti lengvai, be ypatingų pastangų, vanduo turi burbuliuoti. Paskui reikia pabandyti įtraukti orą, pridengus pirštu dūmams skirtą angą viršutinėje kaljano dalyje.
Jeigu oro neišeina įkvėpti net stengiantis - viskas gerai, - jeigu oras palaipsniui įsitraukia - reikia patikrinti dviejų kaljano dalių ir šlangos sujungimo hermetiškumą.
Toliau paruošiama kaljano taurė. Ją rekomenduojame naudoti išgaubtą ar vortex tipo. Į taurelę įberiami 1-2 arbatiniai šaukšteliai tabako pakaitalų (akmenėlių, perliukų ar žele),
jų nereikia kimšti, jie turi būti laisvai suberti, kad galėtų lengvai judėti oras, tada kaljanas gerai rūkysis. Užpildytą kaljano taurelę sandariai uždenkite foliją, kurioje reikia padaryti eilę mažų
skylučių (geriausia su adata ar kitu smeigtuku). Paruoštą taurę dar galite apversti, lengvai supurtyti, kad tabako pakaitalai dar lengviau pasiskirstytų. Prieš dedant taurelę ant kaljano stiebo,
reikia uždėti kaljano lėkštėlę ir tarpinę taurelei. Įsitikinkite, kad taurelė stabiliai uždėta. Toliau galite ruošti anglį. Jei naudojate natūralią kokoso, bambuko ar kitą anglį reikia turėti kantrybės ją įdegant.
Jai įkaitinti reikia naudoti žiebtuvėlį - degiklį (svarkę) ar kitą ugnies šaltinį. šiai dienai yra siūloma įsigyti daug įvairių dujinių mini viryklių. Jei naudojate greitai įdegamą, salietrinę anglį
(vienintelis jų privalumas greitesnis paruošimas), galite naudoti ir įprastą žiebtuvėlį. Paimkite anglies tabletę ir uždekite (dėmesio, pradžioje ji kibirkščiuos ir leis gana aitrius dūmus, todėl tai darykite lauke
arba atitinkamoje patalpoje). Kai aktyvus degimo procesas baigsis, šią anglį galėsite dėti ant kaljano taurelės su folija, viršaus. Kaljano taurelę uždenkite kaljano apsauga nuo vėjo. Ji reikalinga tam,
kad apsaugotų nuo anglies kritimo ir karščio palaikymui. Galite pradėti rūkyti, po kelių įtraukimų galite mėgautis dūmu.
Svarbios pastabos:
  • Po rūkymo rekomenduojama kaljaną išardyti ir išplauti specialiu kaljanų plovikliu. Jei ploviklio neturite, plaukite paprastu vandeniu.
  • Vanduo negali būti karštas, kad kolbos dažai nenusiluptų.
  • Išdžiovinkite visas dalis, priešingu atveju gali atsirasti metalo oksidacijos ar korozijos grėsmė, taip pat gali atsirasti sunkiai pašalinamas nemalonus kvapas.
  • Visada pernešdami kaljaną, laikykite jį už stiklinės dalies - kolbos, kadangi laikant tik už viršutinės dalies, kolba gali atsipalaiduoti nuo sujungimo ir iškritus sudužti, ypač pilna vandens.
  • Po rūkymo duokite kaljanui atvėsti, nes įkaitusi tabako pakaitalų taurelė ar kita dalis gali jus nudeginti.